Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rybna zupa z ziemniakami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1788
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Polecam.
Odsłon: 261
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Składniki
Ryby umyj, wyfiletuj i pokrój w kostkę. Pozostałości z filetowania zalej 1,5 l wody. Dodaj listek laurowy, ziele angielskie i pół łyżeczki soli. Gotuj ok. 45 min.
Cebulę obierz, pokrój w piórka, czosnek przeciśnij przez praskę. Posiekaj oczyszczoną pietruszkę i marchewkę. Pokrój w grubsze plasterki obrane ziemniaki.
W osobnym garnku rozgrzej 4 łyżki oleju. Wrzuć cebulę i czosnek, a po chwili marchew oraz pietruszkę, duś 5 min, zalej ugotowanym i przecedzonym wywarem.
Dodaj ziemniaki, gotuj ok. 15 min. Wrzuć filety i posiekane pomidory, gotuj jeszcze 10 min. Na koniec zupę dopraw koncentratem, solą, chili oraz pieprzem.
porcji, czas ok. 100 min; porcja – 220 kcal, cena 1,80 zł.
Jeśli obawiasz się, że mimo odcedzenia wywar przygotowany na pozostałościach po filetowaniu (łbach, ogonach, czy kręgosłupach) będzie miał ości, wyłóż sito podwójnie złożoną gazą. Możesz też od razu zawinąć fragmenty ryb (lub całe tuszki) w gazę i tak gotować bulion.
. Zupę możesz także ugotować bez pomidorów i zaprawić śmietaną.Źródło: Świat kobiety