Do góry

Dania główne Przepis na:

Rybne fileciki w sosie pieczarkowym

Rybne fileciki w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 302 Ocena: 2067

Dodano:

Odsłon: 218

Czasami trzeba zrobić coś szybkiego a niekoniecznie mięsnego. Zwykła ryba się nudzi ale jak dodamy pieczarki polejemy śmietaną, wyjdzie nam pyszne danie.

Składniki

  • ½ kg fileta rybnego
  • Bułka tarta do panierki
  • Mąka pszenna do panierki
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz
  • 2 jajka
  • ½ kg pieczarek
  • Cebula
  • 1 śmietana 18 %
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na mniejsze kawałki, doprawiamy solą.

  2. 2. Mąkę mieszamy z bułką tartą.

  3. 3. Jajka roztrzepujemy w naczyniu widelcem.

  4. 4. Rybę panierujemy najpierw w jajku, następnie w bułce zmieszanej z mąką.

  5. 5. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  6. 6. Następnie rybę układamy w naczyniu żaroodpornym.

  7. 7. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.

  8. 8. Do cebuli dodajemy pieczarki pokrojone.

  9. 9. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  10. 10. Na koniec dolewamy śmietanę, chwilę prużymy.

  11. 11. Polewamy sosem rybę.

  12. 12. Danie gotowe.
    13. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń