Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rybne kotleciki z groszkiem"
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 145
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7542
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 145
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7542
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 197
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 107
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 206
Składniki
Marchewkę oczyść, gotuj w osolonej wodzie 10 min. Odcedź, pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, posiekaj. Por umyj, pokrój. Żółtka oddziel od białek.
Ryby zmiel. Posyp przyprawą do ryb, skrop sokiem z cytryny. Dodaj żółtka, marchewkę, groszek, pieczarki, por, natkę i bułkę tartą (2-3 łyżki), wyrób. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli. Dodaj do masy, delikatnie połącz.
Uformuj płaskie kotleciki, obtocz w bułce tartej. Usmaż na oleju z obydwu stron. Osącz z tłuszczu.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,40 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie