Do góry

Dania główne Przepis na:

rybne paluszki

rybne paluszki

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1789

Dodano:

Odsłon: 5689

Pyszne i delikatne w smaku paluszki rybne robione w domu od podstaw. Przepis łatwy w wykonaniu.

Składniki

  • 1 duży filet z miruny lub innej mięsistej ryby 1/2 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki mąki
  • 1 jajko sól i pieprz do smaku olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Rybę płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Rybę solimy i pieprzymy do smaku, następnie kroimy na małe, podłużne kawałki. Obtaczamy w jajku i obtaczamy w wymieszanej uprzednio bułce z mąką. Smażymy na głębokim tłuszczu z obydwu stron. Paluszki podajemy z ziemniaczkami lub chlebem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń