Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryby w zalewie octowo-pomidorowej

Ryby  w zalewie octowo-pomidorowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 3921

Dodano:

Odsłon: 9540

Ryby w tej zalewie tworzą niezapomniany smak

Składniki

  • 3 kg oprawionych ryb (karpie,karasie,płotki,leszcze i inne )
  • sól.przyprawa do ryb ,olej do smażenia
  • Zalewa - 6 szklanek wody ,9 łyżek cukru ,1,5 łyżki soli
  • 1,5 szklanki octu ,1 słoik koncentratu pomidorowego 200 gr
  • 2 laurowe liście , 5 ziarenek ziela angielskiego 2 cebule
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wodę ,wlać do garnka dodać sól,cukier ,ziele angielskie
    laurowe liście i cebulę pokrojoną w cienkie krążki .
    Od zagotowania gotujemy 7 minut.
    Zdejmujemy garnek z ognia dodajemy ocet,koncentrat pomidorowy i mieszamy .
    Smażymy, ryby na oleju układamy w naczyniu i zalewamy już gotową zalewą
    Usmażone ryby można zalać (gorącą zalewą)wtedy czas oczekiwania do spożycia skraca się o połowę (można spożywać po 12 godzinach)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń