Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryby z grilla"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 31
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 175
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 799
Składniki
Ryby dokładnie opłucz, osusz, oprósz solą oraz przyprawą do ryb. Do środka każdej ryby włóż po gałązce rozmarynu oraz cienkie plasterki cytryny.
Ryby ułóż na natłuszczonej folii aluminiowej i zawiń. Piecz na grillu około 25 min. W trakcie grillowania rybę obracaj.
Ziemniaki wyszoruj, przekrój wzdłuż na pół, włóż na 10 min do osolonego wrzątku, po czym starannie odcedź i przestudź. Następnie posmaruj olejem, posyp solą morską i listkami tymianku. Opiekaj na grillu 15-20 minut. Podawaj do ryb.
45 minut Porcja: 230 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie