Dania główne Przepis na:
Ryż a`la risotto

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 463
Dodano: 13.11.2008
Odsłon: 8454
Składniki
- ryż, torebka
- kiełbaska, małe pętko
- cebula, 1 szt
- czosnek, 2 ząbki
- mrożone warzywa(tu brokuły i fasolka szparagowa), 200 g
- sól, pieprz, oregano
- koncentarat lub keczup
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Do garnka wsypujemy warzywa, zalewamy wodą i gotujemy. W drugim garnku gotujemy ryż. Na patelni podsmażamy kiełbaskę cebulę i czosnek. Gdy warzywa zmiękną miksujemy je(najlepiej żeby w garnku pozostało nieco wody w gotowania warzyw)Do zmiksowanych warzyw dodajemy zawartość patelni i ugotowany ryż. Danie nie jest efektowne jeżeli chodzi o wygląd ale smak boski głownie dzięki zmiksowanym warzywom. Na codzienny obiadek idealne!!!
Komentarze do przepisu (1)

alicja 17 marca 2009Zgłoś do usunięcia
Muszę spróbować,na pewno pycha6 Kto głosował? | Odpowiedz