Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna aromatyczna potrawa.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9221
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 158
Polecam.
Odsłon: 828
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 94
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9221
Składniki
Ryż gotujemy na twardo (około 17min)
Seler, marchew, cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na gorącym oleju około 5 min. Do warzyw dosypujemy około 1,5 łyżeczki curry.
Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i wszystko razem smażymy jeszcze około 3-4 min
Do smażących się warzyw dodajemy pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę i wszystko dalej smażymy do momentu aż mięso zrobi się białe. Przyprawiamy do smaku pieprzem, papryką słodką i wegetą. Dosypujemy 2 łyżeczki curry.
Zdejmujemy wszystko z ognia, dodajemy kukurydzę i groszek a potem ugotowany ryż i wszystko razem mieszamy, albo na patelni albo w brytfance. Ryż przed wymieszaniem z resztą składników można posypać lekko curry.
Całość wstawiamy do piekarnika 180 stopni na około 30 min. Smacznego :)