Do góry

Dania główne Przepis na:

ryż na czerwono

ryż na czerwono

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano:

Odsłon: 1996

smacznie i zdrowo

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować 2 torebeczki ryżu ( czas gotowania ok. 14 min.)

  2. Po ugotowaniu ryż wypłukać w zimnej wodzie i przesypać do garnka.

  3. Dodać do ryżu 2 usmażone na oleju (ok. 5 łyżek oleju) na rumiano cebulki , dodać odrobinę cukru do smaku , sól , pieprz oraz 2/3 słoiczka koncentratu pomidorowego ( Pudliszki).

  4. Wszystko wymieszac dokładnie. Wstawić do ciepłego piekarnika i dusić pod przykryciem ok. 15 min. co jakiś czas mieszając.

  5. Ryż po podgrzaniu musi zwiększyć swoją objętość oraz musi być sypki.

  6. Najlepiej smakuje podany z kurczakiem oraz sałatą po francusku lub z szaszłykami. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń