Do góry

Desery Przepis na:

Ryż na mleku z wanilią i cynamonem

Ryż na mleku z wanilią i cynamonem

Autor: Solvieg

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 5

Dodano: 26.08.2010

Odsłon: 2056

Szybkie i baardzo smaczne:) Można podawać na ciepło i na zimno z rodzynkami lub ulubionymi owocami.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy ryż (z 1 łyżką cukru) 10 min.

  2. Zagotowujemy ok 0.5 litra mleka z wanilią, dodajemy ryż, cynamon i pozostały cukier. Gotujemy ryż do miękkości ciągle mieszając.

  3. Gdy ryż jest już miękki, rozpuszczamy budyń w reszcie mleka i dolewamy do ryżu. Mieszamy aż zgęstnieje. Gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jakub25 26 sierpnia 2010 fajny przepis-chociaż nie dla mnie -polecałbym dla dzieci

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń