Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż na słodko

Ryż na słodko

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Ryż na słodko"

Składniki

  • torebka ryżu
  • jajko
  • 4 jabłka
  • 4 łyżki cukru
  • masło do wysmarowania blaszki
  • bułka tarta do posypania blaszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. jabłka obierz i pokrój na kawałki. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia i dodaj kawałki jabłek, cukier, cynamon oraz jajko. Całość przełóż na wysmarowaną masłem i posypaną tartą bułką blaszkę.

  2. Zapiecz w piekarniku nagrzanym do 180° C, przez 15 minut. Pozostałe jabłko pokrój w cienkie plastry i wymieszaj z zapieczonym ryżem. Posyp bazylią i podawaj na ciepło.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń