Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ugotowany w ten sposób ryż jest znakomitą bazą różnych sałatek, zapiekanek jak również można podawać go do drugiego dania.
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 141
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22772
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 5264
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 141
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22772
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 145
Polecam.
Odsłon: 5264
Składniki
W płaskim rondlurozgrzać mocno olej, wsypać suchy ryż, kilka minut smażyć często mieszając. Gdy zacznie lekko żółknąćwlać wrzący płyn ( podwójna objętość ryżu), zmniejszyc ogień do minimum, dodac przyprawy. Rondel szczelnie przykryć i nie mieszając gotować 15 minut. W tym czasie ryz powinien wchłonąc cały płyn. Jeżeli pozostało jeszcze troche wilgoci gotować 5 minut bez przykrycia.