Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż po singapursku

Ryż po singapursku

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 709

polacznie ryzu i makaronu wydaje sie dziwne ale naprawde smakuje.

Składniki

  • 0,5 kg piersi z kurczaka (pokrojona w kostke)
  • 1 łyzka pasty czosnkowo- imbirowej( lub czosnek i imbir drobno pokrojony)
  • Ocet 1 łyżka
  • sos sojowy 1 łyżka
  • sól 1/4 łyzeczki
  • chili 1/2 łyzeczki
  • pieprz 1/2 łyzeczki
  • ketchup pół szklanki
  • woda 2-3 łyzki
  • 1 zielona papryka (pokrojona w słupki)
  • 1 marchew ( pokrojona w cienkie słupki)
  • 1 cebula ( w piórka)
  • imbir 1 lyzka (pokroic w cienkie slupki)
  • olej 5 łyzek
  • Ugotowane spaghetti 200 gr, ugotowany ryz 1 kubek.
1-2 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na oleju podsmazyc paste czos-imbi. dodac kurczaka i usmazyc. Na innej patelni wlac olej, dodac ketchup , sos sojowy, ocet , chili, pieprz, ostry sos, imbir, sol i chwilke smazyc. Dodac warzywa i wode, i podmazac az beda al dente. Na koniec dodac kurczaka. Wyłożyć na talerz spaghetti, ryz i warzywa

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń