Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 65
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3313
Składniki
Cebule posiekac, czosnek pokroic w plasterki, przesmazyc na oliwie. Na to wspypac suchy ryz i przesmazyc do zezlocenia, dodac curry , chili i kukurydze odsaczona z zalewy, zamieszac i wysypad do naczynia zaroodpornego.
Na ryz wylozyc mieszanke warzyw, a na to pokladac wczesniej zamarynowane palki czy tez udka. Zalac litrem dobrze doprawionego rosolu. Ja czasem robie z kostki czy vegety.
Zakryc i wstawic do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 2 godz.