Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, lekkie i pożywne danie :)
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 55
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 55
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 24
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 39
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 243
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 349
Składniki
Ugotuj ryż. Kalafiora podziel na różyczki i zblanszuj 5 minut (można także ugotować). Pokrój cukinię i paprykę. Posiekaj cebulę i czosnek.
Na dużej patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj paprykę, cukinię, czosnek i starty na tarce imbir, smaż przez 5 minut, wsyp ryż i smaż jeszcze 2 minuty, mieszając.
Na osobnej patelni usmaż jajka sadzone. Ryż z warzywami podziel na porcję, nałóż do misek. Na ryżu połóż jajko, oprósz chilli i pieprzem, posyp dymką.