Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż smażony z wieprzowiną w sosie miodowym- chilli

Ryż smażony z wieprzowiną w sosie miodowym- chilli

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 65

Dodano:

Odsłon: 91

KOLEJNY PRZEPIS, KTÓRY POSIADA DWA NAJWIĘKSZE DLA MNIE ATUTY : - SZYBKOŚĆ PRZYGOTOWANIA ( W TYM PRZYPADKU DO 30 MIN ) - CHARAKTERYSTYCZNY SMAK ( W TYM PRZYPADKU SŁODKO- OSTRY , MÓJ ULUBIONY :) Tym razem nie będę przedłużać i zanudzać Wam historiami co, jak i dlaczego. Od razu przejdę do sedna , abyście szybciej mogli zacząć działać :)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Przygotowanie:

    1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu (ok. 15 min)
    2. Kroimy chilli i czosnek w bardzo drobną kostkę. (2 min)
    3. Rozgrzewamy olej na dwóch patelniach. ( 1 min )
    4. Na większą patelnię wrzucamy ryż i mocno posypujemy przyprawami , tak aby cały ryż był żółty.
    Ryż smażymy do samego końca gotowania, na sporym ogniu, często mieszając.
    5. Na mniejszą patelnię wrzucamy czosnek i papryczkę chilli i chwilę podsmażamy ( 2min )
    6. Wieprzowinę i cebulę dorzucamy do podsmażonego chilli i czosnku i razem smażymy. ( 3 min)
    7. Na patelnię wylewamy miód i powoli odparowujemy sos ( 5 min )
    8. i... gotowe :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń