Do góry

Dania główne Przepis na:

ryz z groszkiem i pieczarkami

ryz z groszkiem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 4322

Dodano:

Odsłon: 2569

pyszne, przepis znalazlam u innej smakerowiczki, i zachwycona daniem postanowilam udostepnic przepis i na swoim profilu :)

Składniki

  • ryz bialy, 3/4 szklanki
  • groszek swiezy lub mrozony, 1 szklanka
  • kielbasa cienka, 1/2 laski
  • cebula, 1
  • czosnek, 2 zabki
  • olej, ok 5-6 lyzek
  • pieczarki, 8 srednich
  • sok pomidorowy w kartoniku, 1/2 szklanki
  • sol, ostra mielona papryka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. groszek ugotowac do miekkosci, odcedzic (autorka przepisu podaje groszek konserwowy, ja zdecydowalam sie na mrozony), kielbase pokrojona w kostke podsmazyc, pieczarki pokroic w plastry i smazyc na brazowy kolor.

  2. cebule posiekac, czosnek rowniez, podsmazyc na oleju, dodac surowy ryz. kiedy ryz sie zeszkli, dodac pieczarki, kielkbaske i groszek, zalac 2 szklankami wrzacej wody, gotowac na wolnym ogniu. gdy ryz bedzie polmiekki, dodac sok, sol i mielona paryke, gotowac do miekkosci

  3. smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń