Do góry

Dodatki Przepis na:

Ryż z groszkiem konserwowym

Ryż z groszkiem konserwowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2129 Ocena: 11940

Dodano:

Odsłon: 254

Wspaniały dodatek do obiadu.

Składniki

  • Składniki:
  • ryż ¾ szklanki
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • cebula biała 1 szt.
  • Seler naciowy 1 łodyga
  • Masło ½ kostki
  • Wino białe wytrawne ½ szklanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bulion drobiowy 2 ½ szklanki (może być z kostki)
  • Ser żółty starty ¼ szklanki
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Masło roztopić w rondelku, dodać posiekaną cebulę i seler, smażyć przez 5 minut. Następnie wsypać ryż i mieszając smażyć przez kolejne 5 minut. Pogrzać bulion, wlać do ryżu i dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać wino, przyprawić do smaku, wsypać odsączony groszek, starty ser, wymieszać i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń