Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie jesienne jabłka w połączeniu ze smakiem i aromatem cynamonu.
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2604
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 156
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 158
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 113
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2604
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 156
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 158
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie, następnie wymieszać z dwiema łyżeczkami cukru i jedną łyżeczką cynamonu.
Twaróg rozetrzeć z jajkiem, jogurtem i dwiema łyżeczkami cukru.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć w plastry na tarce.
Dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połową jabłek, posypać cynamonem i jedną łyżeczką cukru.
Przygotowany w etapie 1 ryż wyłożyć na warstwę jabłek.
Na warstwę ryżu wyłożyć przygotowany w etapie 2 twaróg.
Na ser wyłożyć resztę jabłek, posypać cynamonem i jedną łyżeczką cukru.
Zapiekać pod przykryciem przez około 45 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza, jeżeli ryż jest jeszcze gorący. Jeżeli ryż używany do przygotowania dania ma temperaturę pokojową, czas zapiekania należy wydłużyć o około 15 minut.