Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ryż z kurczakiem i warzywami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1165
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32513
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1165
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 430
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzybki zanurz w wodzie i pozostaw na godzinę.
Filet umyj, osusz, pokrój na paski i posyp przyprawą do chińszczyzny. Po kwadransie usmaż.
Obraną marchew, paprykę, rozwinięte grzybki i cebulę drobno pokrój. Pieczarki opłucz, poszatkuj.
Wszystkie przygotowane podsmaż na oleju.
Na drugiej patelni przygotuj jajka sadzone. Potnij je na kawałki, dorzuć do reszty, wymieszaj i dalej smaż.
Gotowe danie dopraw solą, pieprzem oraz papryką i polej sosem sojowym.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 300. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax