Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z pieczarkami

Ryż z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 7204

Dodano:

Odsłon: 2926

obiad na szybko :)

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 30-40 dkg pieczarek
  • ząbek czosnku
  • zioła prowansalskie, sól, pieprz
  • kubeczek śmietany
  • masło klarowane do smażenia
1-2 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem łyżki masła. Mięso umyć i pokroić w dość dużą kostkę, na patelni rozgrzać masło i obsmażyć pokrojoną pierś, przełożyć na talerz. Pieczarki obrać i każdą przekroić na 4 części, obsmażyć na rozgrzanym maśle. Do pieczarek dodać obsmażoną pierś i razem wymieszać, zalać śmietaną, przyprawić do smaku, razem dusić aż się śmietana zredukuje. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 28 kwietnia 2013 Taki obiadek mogę jeść bardzo często.Szybki,łatwy no i pyszny:) Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń