Do góry

Dodatki Przepis na:

Ryż z pieczarkami w śmietanie

Ryż z pieczarkami w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 716 Ocena: 45802

Dodano:

Odsłon: 1937

Smaczny i prosty dodatek do drugiego dania.

Składniki

  • pieczarki 1 kg
  • cebula 1 szt
  • mąka pszenna 1 łyżka
  • śmietana 18% 3 łyżki
  • masło 2 łyżki
  • sól, pieprz czarny mielony
  • ryż 1 torebka (u mnie brązowy)
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać, pokroić w ćwiartki, cebulę pokroić w kostkę. Tak przygotowane podsmażyć na maśle. Następnie pieczarki podlać niewielką ilością wody, doprawić solą i pieprzem, dusić przez 15 minut. Ze śmietany i mąki sporządzić zawiesinę, którą należy wlać do sosu pod koniec duszenia. Całość zagotować.

    Ryż ugotować w osolonej wodzie. Czas gotowania około 20 minut. Podawać z pieczarkami w śmietanie.

    SMACZNEGO.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 30 maja 2014 jem zawsze z makaronem, trzeba by spróbowac z ryzem... Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń