Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, ze palce lizać!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1821
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 222
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 772
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1821
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 242
Polecam.
Odsłon: 297
Składniki
Gotujemy ryż, przygotowując w tym czasie sos.
Podsmażamy na tłuszczu cebulkę pokrojoną w kostkę, następnie pokrojonego w kawałki kurczaka.
Kiedy już się zrumieni, dodajemy startą na dużych oczkach marchew i podduszamy. Dokładamy przecier pomidorowy. Ja dolałam jeszcze trochę wody, dla lepszego efektu.
Gdy marchewka zmięknie, wrzucamy czosnek drobno posiekany i doprawiamy. Podsmażamy jeszcze kilka minut.
Można dorzucić do tego ugotowany ryż i wymieszać, lub po prostu polać sosem.
Smacznego:]