Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z sosem truskawkowym

Ryż z sosem truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 491

Dodano:

Odsłon: 75

uwielbiam ryż z truskawkami :-)

Składniki

  • Ryż w saszetkach – 300g
  • Truskawki – 500 g
  • Śmietana 18% - 250 g
  • Cukier – 4 łyżki
  • Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w saszetkach w osolonej wodzie. Ugotowany wyjąć z garnka, rozciąć saszetki i wysypać na talerze. Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do blendera, wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na mus, dodać śmietanę i razem zmiksować przez chwilkę, Powstałym sos polać po ryżu, udekorać truskawkami i miętą. Od razu podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń