Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryż z warzywami i konserwą

Ryż z warzywami i konserwą

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4322

Dodano:

Odsłon: 5108

Jest to danie które robi się w pół godziny czyli tak zwane awaryjne wyjście kiedy rodzina głodna ,w lodówce pustka i czasu też nie za wiele .Polecam moje dzieciaki to bardzo lubią.

Składniki

  • paczka mrożonych warzyw, 0k. 45 dag.
  • ryż, 2 woreczki
  • konserwa np.gulasz angielski sokołowa, 1 puszka
  • fix do potraw chińskich np. winiary, 1 torebka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować w osolonej wodzie do miękkości.Warzywa podlać 2 szklankami wody i gotować na małym ogniu ok.7 minut,następnie wlać rozrobiony fix w w pół szklanki wody i wlać do warzyw,zagotować,dodać pokrojoną w dużą kostkę konserwę i dusić 2 minuty.Ugotowany ryż polać gulaszem z konserwy i warzyw.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Gutka 15 lutego 2010 Z konserwą nie robiłam, ale coś podobnego z hamburgerami lub kiełaską owszem i całkiem smaczne było .

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń