Do góry

Desery Przepis na:

Ryż zapiekany

Ryż zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1380

Dodano:

Odsłon: 7815

Unoszący się w powietrzu aromat jabłek i cynamonu potęguje doznania smakowe

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. ryż włożyć do gotującej się wody na 12 minut, odsączyć i zalać mlekiem, odstawić na 15 minut żeby mleko się wchłonęło w ryż

  2. jabłka zmiksować blenderem z połową cukru i cynamonem

  3. śmietanę wymieszać z połową cukru

  4. do naczynia żaroodpornego układać kolejno warstwę ryżu, warstwę jabłek i śmietany - na samej górze powinna wyjść śmietana

  5. całość piec w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez ok 20-30 minut

  6. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

disgust 21 sierpnia 2011 jutro wypróbuje :) już nie mogę się doczekać :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 lutego 2010 Nie wiem co się dzieje z tymi komentarzami na Smakerze?!....
Pierwszy mojz komentarz napisałam do przepisu Jagody - ina pieczonego pstrąga, nie wiem jakim cudem tutaj się znalazł ????!!!!
Dziwne - jednak przepraszam za pomyłkę!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Lumiuz 17 lutego 2010 do wypróbowania. zamienię tylko śmietanę na jogurt, ale pewnie też wyjdzie ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 17 lutego 2010 Bardzo często piękę w foli lub na oliwie właśnie pstrąga i powiem szczerze, że juz mi się przejadł, no ale dzięki Pani mam ciekawy pomysl na następny raz ;))
Pozdraiwiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń