Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ryżowa babeczka"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 475
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1289
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 49
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 345
Składniki
Na patelni rozpuść 3 łyżki masła. Dodaj ryż, smaż 5 minut. Wlej wino i bulion. Nie mieszając, gotuj na małym ogniu do miękkości. Mozzarellę i ser pleśniowy pokrój w drobną kostkę, goudę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie rodzaje serów, curry, gałkę muszkatołową dodaj pod koniec gotowania, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Ostudź.
Jajka umyj, oddziel żółtka od białek. Do masy dodaj żółtka, wymieszaj. Dodaj ubite białka, delikatnie wymieszaj. Masę przełóż do wysmarowanej masłem formy.
Piecz 40 minut w temp. 180°C. Gotową babkę wystudź, delikatnie przełóż na półmisek, dekoruj natką pietruszki.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień