Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka sałatka ryżowa z tuńczykiem, pomidorami, ogórkiem, kaparami i bazylią w cytrynowo musztardowym sosie. W sam raz na letni obiad.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 349
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 412
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 704
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 349
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 412
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 704
Składniki
Ryż ugotować lekko aldente i lekko przestudzić. Pomidory pokroić w kawałki, ogórki obrać i pokroić w kostkę, tuńczyka odsączyć z zalewy cebulę drobno posiekać, pomidory suszone pokroić w paski bazylię posiekać
przygotować sos: cytrynę z musztardą wymieszać, dodać oliwę i wymieszać na jednolity sos, dodać sól i pieprz do smaku
Do miski dodać wszystkie składniki sałatki, wlać sos i dobrze wymieszać. wstawić do lodówki na minimum pół godziny, żeby się przegryzła.