Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryżowe kotlety

Ryżowe kotlety

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 82

Dodano:

Odsłon: 1618

Szybkie i pyszne kotlety. Przyrządzam je dla mojej rodziny, która uwielbia się nimi zajadać ;)

Składniki

  • ryż błyskawiczny, 3-4 torebki
  • mięso mielone, 0,5 kg
  • mała główka kapusty, 1
  • jajko, 1
  • sól, do smaku
  • pieprz, do smaku
  • olej, do smażenia
  • Bułka tarta
  • sos pomidorowy wg uznania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować ryż. Kapustę posiekać i ugotować w garnku do miękkości.

  2. Wrzucić ryż, kapustę i mięso mielone do miski i wymieszać.

  3. Dodać jajko, sól i pieprz. Wymieszać ponownie.

  4. Formować pulpeciki i obtaczać w bułce tartej.

  5. Smażyć na wolnym ogniu. Podawać z sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń