Do góry

Przekąski Przepis na:

Ryżówka z pulpetami

Ryżówka z pulpetami

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 474

Dodano:

Odsłon: 7939

Delikatne i pyszne!

Składniki

  • marchewka
  • pietruszka
  • seler
  • por
  • koperek
  • mielona cielęcina/indyk, ok.30 dag
  • kajzerka
  • sól, pieprz
  • jajko
  • ryż, 0,5 szklanki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Włoszczyznę obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Gotujemy w 1,5 l. wody i doprawiamy do smaku. Ryż po opłukaniu wsypujemy do gotującego się wywaru i gotujemy do miękkości. Dodajemy koperek.

  2. Przygotowanie pulpetów: bułkę namaczamy, odciskamy i dodajemy do mięsa, wbijamy jajko i przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy, formujemy małe kuleczki i wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę - gotujemy ok. 20 -30 min. Podajemy zalane zupą.

  3. Przepis pochodzi z "Książki Kucharskiej Przyjaciółki"

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kstr54 02 października 2011 polecam ugotowac pulpeciki w zupce, w polowie gotowania wrzucic, pycha smak miesa i przypraw zostaje w zupce,

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 29 maja 2011 Bardzo fajny przepis na proste danie - lubię takie i bardzo chętnie skorzystam z twojego przepisu ...

19 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madziak 28 maja 2011 Lubię takie lekkie zupki z mięsnym "wkładką" . Pożywna i smaczna, 5 za przepis :)

19 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń