Do góry

Dania główne Przepis na:

Ryżowo-warzywne kotleciki

Ryżowo-warzywne kotleciki

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 3913

Dodano: 28.01.2010

Odsłon: 7917

szybka i prosta a zarazem bardzo smaczna potrawa

Składniki

  • ryż, 2 torebki
  • jajka, 3 sztuki
  • jarzynka mrożona(marchewka,groszek i kukurydza, ok. 35 dag.
  • suszony koperek, 2 łyżki
  • vegetai pieprz ziołowy, do smaku
  • kurkuma, 1 łyżeczka
  • Bułka tarta, 3/4 szklanki
  • olej, do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż w torebkach ugotować na bardzo miękko i przestudzić,następnie dodać 2 jajka ugotowane na twardo i pokrojone w grubą kostkę,mrożone warzywa,resztę przypraw i na końcu wbić surowe jajko i wszystko dokładnie wymieszać.Z powstałej masy formujemy kotleciki ,obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na złoty kolor na średnim ogniu,podawać z ulubioną surówkąŻyczę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kogucik76 28 grudnia 2011 a mrozone warzywka to rozmorozic czy jak? Nie zabardzo jasny ten przepis.Ile czasu gotowac ryz z reszta warzyw?Co do czego dodac?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Grazenka 03 lutego 2010 mniam..mniam to coś co bardzo lubię :)
Są smaczne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń