Do góry

Desery Przepis na:

ryżowy pudding z cynamonem

ryżowy pudding z cynamonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 327

Dodano:

Odsłon: 14317

bardzo pyszny polecam

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. laską cynamonu. Podgrzać do momentu zawrzenia i odstawić z gazu. Zostawić pod przykryciem na 30 minut w celu poprawienia aromatu. W międzyczasie w innym garnku wstawić wodę, posolić, na wrzątek wrzucić ryż, gotować 15-20 minut, odcedzić. Garnek z mlekiem postawić na małym gazie, dodać ryż, podgrzewać mieszając 15-20 minut. Wyjąć skórkę i cynamon. W innym naczyniu roztrzebać zółtka, dolać delikatnie szklankę mleka odcedzoną z puddingu cały czas mieszając. Wlać żółtka z mlekiem z powrotem do puddingu, cały czas mieszając. Podgrzewać bardzo delikatnie jeszcze 5 minut.. Opruszyć cynamonem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Goblinek 17 sierpnia 2010 Ojej uwielbiam pudding ryżowy, koniecznie muszę wypróbować i Twój przepis!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń