Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 50
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 87
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 43
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 110
Składniki
laską cynamonu. Podgrzać do momentu zawrzenia i odstawić z gazu. Zostawić pod przykryciem na 30 minut w celu poprawienia aromatu. W międzyczasie w innym garnku wstawić wodę, posolić, na wrzątek wrzucić ryż, gotować 15-20 minut, odcedzić. Garnek z mlekiem postawić na małym gazie, dodać ryż, podgrzewać mieszając 15-20 minut. Wyjąć skórkę i cynamon. W innym naczyniu roztrzebać zółtka, dolać delikatnie szklankę mleka odcedzoną z puddingu cały czas mieszając. Wlać żółtka z mlekiem z powrotem do puddingu, cały czas mieszając. Podgrzewać bardzo delikatnie jeszcze 5 minut.. Opruszyć cynamonem