Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryżowy tort z warzywami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 827
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 90
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9219
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 157
Polecam.
Odsłon: 827
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 90
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9219
Składniki
Ryż ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Boczek, paprykę, cebulę i pieczarki pokrój w kostkę, pora w plastry. Ser zetrzyj. Na oleju podsmaż boczek. Dodaj cebulę, zeszklij. Przypraw, wsyp pieczarki, smaż.
Ser i warzywa z boczkiem podziel na dwie części. Jedną połącz z ryżem, jajkiem i trzema łyżkami masła. Włóż do tortownicy wysmarowanej pozostałym masłem i obsypanej bułką. Podpiecz przez 15 minut w temperaturze 180°C.
Podpieczony spód posyp pozostałym serem, wyłóż resztę warzyw. Piecz 15 minut.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień