Do góry

Przekąski Przepis na:

Rzodkiewka po staropolsku

Rzodkiewka po staropolsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2078 Ocena: 11348

Dodano:

Odsłon: 219

Wyborna i smaczna przekąska na szczególną okazję.

Składniki

  • Rzodkiewka 1 pęczek
  • Rosół 1 szklanka (może być z kostki)
  • Masło 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Cukier do smaku
  • Mąka pszenna 1 łyżka
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rzodkiewkę oczyścić, włożyć do garnka, zalać rosołem i dusić do miękkości na małym ogniu. Następnie rzodkiewkę wyjąć z rosołu, lekko posypać cukrem i obrumienić na patelni z dodatkiem masła. Pod koniec rzodkiewkę lekko oprószyć mąką, podlać odrobiną rosołu, zagotować mieszając bardzo delikatnie, podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 06 czerwca Ciekawy pomysł - w takiej wersji rzodkiewki jeszcze nie jadłam:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń