Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewki z pastą serową"
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 449
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 122
Przepis na prosty obiad dla całej rodziny, który przygotujesz dość szybko i b...
Odsłon: 1417
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurc...
Odsłon: 130
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 159
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 449
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 122
Przepis na prosty obiad dla całej rodziny, który przygotujesz dość szybko i b...
Odsłon: 1417
Przepis na błyskawiczny obiad z prostych składników. Wystarczy podsmażyć kurc...
Odsłon: 130
Składniki
Rzodkiewki dokładnie umyj, odetnij korzonki (możesz pozostawić ogonki z listkami). Następnie odkrój 1/3 każdej rzodkiewki (od góry). Odłóż do dekoracji.
Z każdej rzodkiewki wydryluj część białego miąższu w taki sposób, aby nie uszkodzić ścianek. Najlepiej zrobić to łyżeczką do melona. Twaróg zmiel lub bardzo dokładnie rozetrzyj ze śmietaną. Dodaj posiekany wydrążony miąższ rzodkiewkowy. Dopraw do smaku solą oraz białym pieprzem.
Przygotowaną masę serową przełóż do szprycy cukierniczej lub do woreczka z odciętym rogiem. Wyciśnij do otworów w rzodkiewkach. Ułóż na półmisku posypanym kiełkami. Ozdób odciętymi wierzchami.
porcje, czas ok. 15 min; porcja – 50 kcal, cena 1,40 złŹródło: Świat kobiety