Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rzodkiewkowa sałatka z mozzarellą"
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 67
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 146
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 586
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 198
Polecam.
Odsłon: 931
Składniki
Sałatę, rukolę i szczypiorek umyj pod bieżącą wodą i osusz. Sałatę porwij na małe kawałki i wsyp do miski. Dodaj listki rukoli i grubo posiekany szczypiorek. Dobrze wymieszaj i wstaw do lodówki.
Pomidorki pokrój na połówki, a rzodkiewki na ćwiartki. Kulki mozzarelli dobrze odsącz.
Wyjmij miskę z lodówki, dodaj mozzarellę, pomidorki, rzodkiewki i delikatnie wymieszaj. Przygotuj bulion warzywny z kostki, dodaj oliwę, musztardę i dobrze wymieszaj.
Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę, dodaj do sosu, polej nim sałatkę i delikatnie wymieszaj. Udekoruj kiełkami.Źródło: Tele Tydzień