Do góry

Przekąski Przepis na:

Sajgonki

Sajgonki

Autor:

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2448

Dodano:

Odsłon: 28757

Sa pyszne,chrupiace i idealne na przekaske do piwa i nie tylko.

Składniki

  • PÓŁ kilo miesa mielonego, mała cebula
  • garsc grzybów mun, spora garsc makaronu sojowego lub ryżowego
  • marchewka, 1 łyzka sosu rybnego
  • 2-3 łyzki sosu sojowego ciemnego, szczypta soli oraz pieprzu
  • 2 ząbki czosnku, kawałek imbiru
  • papier ryżowy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. GRZYBY MUN ORAZ MAKARON ZALAC GORACA WODA I ODSTAWIC NA OK 30 MIN ABY ZMIEKŁY,CEBULE DROBNO POKROIC,CZOSNEK WYCISNAC ,IMBIR ORAZ MARCHEWKE ZETRZEC NA ŚREDNICH OCZKACH.GRZYBY I MAKARON POKROIC I POŁĄCZYC Z MIESEM MIELONYM,PRZYPRAWIC.pAPIER RYZOWY MACZAC W NACZYNIU Z WODA,NASTEPNIE KŁASC NA LNIANA ŚCIERECZKE,NAKŁADAC NIEWIELKA ILOSC NADZIENIA I ZAWIJAC JAK KROKIETY.SMAZYC NA GŁEBOKIM OLEJU OK 10 MIN.PODAWAC NAJLEPIEJ Z SOSEM SŁODKO-KWAŚNYM LUB SŁODKO-PIKANTNYM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń