Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięso z kurczaka z warzywami, owinięte papierem ryżowym, zanurzone w papryce. Inna wersja sajgonek.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 88
Składniki
1. Mięso kroimy w drobną kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy solą oraz przyprawą.
3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z mięsem.
4. Kapustę szatkujemy drobno, dodajemy do mięsa.
5. Jedną paprykę kroimy w paseczki, wszystko dokładnie mieszamy.
6. Pozostałe papryki kroimy w krążki.
7. Papier ryżowy zanurzamy w wodzie żeby zmiękł.
8. Wykładamy papierem dno papryczek, tak żeby zawinąć brzegi.
9. Środek napełniamy farszem.
10. Do góry zawijamy papier przykrywając farsz.
11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 12. Zapiekamy 20 minut w 180°C.
13. 2 minuty przed końcem pieczenia posypujemy starty na tarce o dużych oczach serem.
14. Danie gotowe. 15. Smacznego.