Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki

Sakiewki

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 26

Dodano:

Odsłon: 1776

Coś lekkiego na ząb

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pierś z kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy i pieczemy w piekarniku aż do zrumienienia. Pieczarki podsmażamy z cebulką i natką pietruszki, odrobinę solimy.

  2. Smażymy naleśniki. Pieczarki mieszamy z upieczoną piersią z kurczaka. Farsz wykładamy na naleśniki i formujemy sakiewki. Ja zrobiłam wersję na zimno ale w wersji na ciepło do farszu można dodać ser żółty i zapiec w piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Paulla 26 października 2010 Robię również takie sakiewki tylko że dzień wcześniej filet z kurczaka marynuję w oliwie z dodatkiem ziół i ostrych przypraw, smaczne danie, pozdrawiam Justyna Sz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń