Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki francuskie z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 79
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 79
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 150
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
op. ciasta francuskiego, 2 duże filety z kurczaka, mrożone warzywa na patelnię (np. z ziołami prowansalskimi), przyprawa do kurczaka, sól, pieprz, olej, jajko, por
Mięso pokrój w kostkę, skrop olejem, oprósz przyprawą do kurczaka. Odstaw na godzinę.
Warzywa podsmaż na oleju, przypraw do smaku. Obsmaż kurczaka i wymieszaj z warzywami.
Ciasto potnij na duże kwadraty. Na każdym ułóż porcję farszu. Zlep brzegi, a dodatkowo obwiąż paseczkiem pora. Posmaruj sakiewki roztrzepanym jajkiem. Piecz 15-20 minut w temp. 180°C. Podaj z sosem czosnkowo-jogurtowym.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 15, cena za porcję: 2,20 złŹródło: Chwila dla Ciebie