Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sakiewki naleśnikowe z kremem cytrynowym"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34766
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 343
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 223
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34766
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 185
Składniki
Proszek budyniowy, mąkę, mleko, dwie łyżeczki cukru, jajka, sól i olej dokładnie wymieszaj. Odstaw na pół godziny, aby ciasto „odpoczęło”, a następnie usmaż naleśniki. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne, umyj i osusz. Następnie pokrój w plasterki.
Na rozgrzaną patelnię wsyp resztę cukru, gdy zacznie się topić i zbrązowieje, wrzuć jabłka i wymieszaj. Smaż na dużym ogniu około 2 minuty, pod koniec dodaj cynamon i wymieszaj. Odstaw z ognia.
Każdy naleśnik posmaruj kremem cytrynowym, wyłóż po łyżce masy jabłkowej. Brzegi zbierz do góry tak, by powstała sakiewka. Obwiąż sznurkiem spożywczym.Źródło: Na żywo