Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki schabowe

Sakiewki schabowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 151

Dodano:

Odsłon: 37934

Proste w wykonaniu i bardzo smaczne. Idealne na rodzinne przyjęcie.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Każdy kotlet rozbić jak najcieniej, tylko trzeba uważać żeby go nie podziurawić. Posypać solą i pieprzem.

  2. Pora pokroić w plasterki i obsmażyć na maśle, dodać starty żółty ser, doprawić solą i pieprzem.

  3. Na środek każdego kotleta położyć porcję farszu i złożyć w kształt sakiewki. Górę związać grubszą nitką. Posypać obficie Delikatem czerwonym. Formę żaroodporną wysmarować masłem, ułożyć sakiewki, zalać bulionem i piec w 180c na termoobiegu przez ok. 1 godziny. Podawać z ziemniakami i surówkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń