Do góry

Przekąski Przepis na:

Sakiewki warzywne

Sakiewki warzywne

Autor: KulinarnaChwila

Przepisów i artykułów: 142 Ocena: 777

Dodano: 24.04.2018

Odsłon: 1111

Nie zawsze mamy ochotę na dania mięsne, polecam danie warzywne jako dodatek do obiadu lub podwieczorek.

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 2 marchewki
  • 1 mała cukinia
  • 15 dag pieczarek
  • Cebula
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • 1 białko z jajka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie prużymy na rozgrzanym oleju

  2. 2. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, wkładamy do miseczki.

  4. 4. Cukinie również obieramy i ścieramy, łączymy z marchwią.

  5. 5. Do warzyw dodajemy pieczarki, wszystko razem mieszamy.

  6. 6. Ciasto francuskie rozkładamy.

  7. 7. Kroimy na kwadraty.

  8. 8. Na każdy kawałek nakładamy farsz.

  9. 9. Składamy każdy róg do środka.

  10. 10. Smarujemy roztrzepanym białkiem.

  11. 11. Zapiekamy 25 minut w 180˚C.
    12. Sakiewki gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 25 kwietnia Fajny pomysł na przekąskę na majówkowy rajd rowerowy:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 24 kwietnia "Francuz" to u mnie jest zawsze w lodówce, więc nie pozostaje nic innego jak zrobić :)
W końcu nie samym mięchem człowiek żyje :D
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń