Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki z grzybami

Sakiewki z grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12880

Dodano:

Odsłon: 1

Przepis wart wypróbowania: "Sakiewki z grzybami"

Składniki

  • szklanka mąki
  • pół szklanki mleka
  • pół szklanki wody gazowanej
  • 3 jajka
  • sól
  • szczypta cukru
  • łyżka oleju
  • szczypior. 30 dag pieczarek
  • 20 dag świeżych grzybów
  • cebula
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 listki laurowe
  • sól
  • pieprz
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej, wlej wodę i mleko, dodaj jajka, wymieszaj lub zmiksuj blenderem. Dodaj cukier, sól, olej, dokładnie wymieszaj, odstaw na pół godziny. Usmaż kilka placków.

  2. Cebulę posiekaj, usmaż na oleju. Grzyby szybko opłucz, większe pokrój, mniejsze wrzuć w całości, smaż.

  3. Posyp solą, pieprzem, gdy puszczą wodę, wrzuć listki i ziele (po usmażeniu wyjmij je z potrawy). Kładź na naleśniki, zawiązuj sakiewki szczypiorem.

  4. CZAS: około 1,5 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń