Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki z kurczaczków

Sakiewki z kurczaczków

Autor:

Przepisów i artykułów: 304 Ocena: 2089

Dodano:

Odsłon: 363

Żurawina, pieczarki oraz ser sprawiają że kieszonki z filetów są soczyste i mają bardzo wyrazisty smak, do tego można podać ulubioną surówkę lub ogórek małosolny i obiad gotowy.

Składniki

  • 2 filety z kurczaka
  • Składniki na farsz:
  • 25 dag pieczarek
  • Cebula
  • Mozzarella
  • Trochę żurawiny
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Składniki do panierki:
  • 2 Jajka
  • Bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta kroimy na większe kawałki w każdym robimy otwór.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem, papryką oraz solą.

  3. 3. Cebulę obieramy i drobno kroimy, następnie prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Pieczarki kroimy , dodajemy do cebuli.

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Dodajemy żurawinę.

  7. 7. Kroimy mozzarellę w drobną kostkę i przekładamy do grzybów, prużymy do chwili rozpuszczenia mozzarelli.

  8. 8. Farszem napełniamy poduszeczkę.

  9. 9. Panierujemy najpierw w jajku, następnie bułce tartej.

  10. 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  11. 11. Poduszeczki gotowe
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń