Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki z młodą kapustą

Sakiewki z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 499 Ocena: 4221

Dodano:

Odsłon: 3418

Mięso ze schabu z ulubionym farszem z młodej kapustki.

Składniki

  • 1 kg schabu
  • Cebula
  • 25 dag pieczarek
  • ¼ główki kapusty młodej
  • Olej do smażenia
  • Papryka ostra
  • Sól
  • Pieprz
  • Koncentrat pomidorowy
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy na plastry i rozbijamy.
    2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 3. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  3. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki.

  4. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 6. Kapustę szatkujemy i dodajemy do grzybów, prużymy 15 minut.

  6. 7. Następnie dodajemy przecier pomidorowy.
    8. Wsypujemy paprykę ostrą i chwilę gotujemy.

  7. 9. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, farszu nam zostanie, później wykorzystamy.

  8. 10. Wykałaczką spinamy na górze brzegi.

  9. 11. Układamy w woreczku do pieczenia.

  10. 12. Pieczemy 30 minut w 180 °C.
    13. Po upieczeniu układamy mięso w naczyniu i obkładamy pozostałym farszem.

  11. 14. Danie gotowe.
    15. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń