Do góry

Dania główne Przepis na:

Sakiewki z naleśników ze szpinakiem

Sakiewki z naleśników ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8455

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Sakiewki z naleśników ze szpinakiem"

Składniki

  • szklanka mąki
  • 1,5 szklanki wody gazowanej
  • jajko
  • szczypta soli
  • łyżka oleju;
  • 30 dag szpinaku
  • pół pęczka szczypioru
  • 2 łyżki białego sera
  • czosnek
  • sól, pieprz
  • gałka muszkatołowa
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiksuj ciasta i usmaż cieniutkie naleśniki.

  2. Obgotuj szpinak, osącz i pokrój. Posiekaj szczypiorek (kilka łodyżek pozostaw do zawiązania).

  3. Szpinak i szczypiorek podsmaż na oleju. Dodaj biały ser i wymieszaj. Przypraw czosnkiem, solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.

  4. Porcję farszu połóż na naleśnik i zwiąż sakiewkę sparzonym szczypiorkiem. Podaj gorące. Do sakiewek możesz też włożyć serek waniliowy oraz świeże owoce, a zawiązać sparzoną skórką cytrynową.

  5. Czas: 60 min. 1 porcja = 180 kcal.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń