Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą tej sałaty jest sos...
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 122
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 510
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 273
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 122
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 510
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 273
Składniki
SOS: Wodę przegotować ostudzić, przecisnąć czosnek praską lub zetrzeć, dodać olej, ocet, cukier, sól, Vegetę, bazylię i oregano. Wszystko dobrze wymieszać, najlepiej robić to w butelce wtedy można dobrze wstrząsnąć i składniki łatwiej sie łączą. Tak przygotowany sos może kilka dni stać w lodówce. Sałatę i pomidory kroimy, dodajemy ser seta polewamy przygotowanym sosem, wszystko delikatnie mieszamy i podajemy jako przystawkę, lub dodatek do mięs, czy makaronów.