Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałata lodowa z pomidorem, jajkiem i tuńczykiem

Sałata lodowa z pomidorem, jajkiem i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 92

Dodano:

Odsłon: 6273

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 1 główka sałaty lodowej lub rzymskiej
  • 2 pomidory
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1 czerwona cebula
  • pęczek szczypiorku
  • 1 cytryna
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Liście sałaty porwij na mniejsze kawałki, pomidora pokrój na sześć części, obrane jajka na ćwiartki, cebulę w piórka.

  2. Tuńczyka odcedź z sosu, rybę dodaj do sałatki.

  3. Wykonaj dressing: sok z cytryny wymieszaj z posiekanym szczypiorkiem, solą i pieprzem.

  4. Tak przygotowanym sosem polej całą sałatkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń