Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sałata z burakiem i jajkiem"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 84
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7784
Składniki
Sałatę umyć, starannie osuszyć, porwać na małe kawałki. Buraki ugotować, odcedzić, schłodzić, obrać ze skóry, pokroić w cieniutkie krążki albo w grubszą kostkę. Cebulę przekroić na pół, zostawić kilka plastrów do dekoracji, resztę drobniutko posiekać.
Z jogurtu, cytryny, posiekanego koperku i przypraw przyrządzić aromatyczny sos.
Na liściach sałaty rozłożyć buraczki, łódeczki jajek, skropić sosem, posypać koperkiem. Przed podaniem schłodzić. Taką sałatkę możesz podać na śniadanie do tostów z masłem albo zapiekanek z żółtym serem. Pasuje też do pieczonych mięs i domowych wędlin.
Sałatkę możesz zrobić ostrzejszą dodając do sosu ząbek czosnku lub łyżkę utartego chrzanu, a czerwoną cebulę zastępując białą
ok. 25 minutŹródło: Twoje Imperium